Woonzorgcentrum Slottuin Zorgbalans – Heemstede

Werken en wonen in levendige nieuwbouw
Welkom in de Slottuin! Dit gloednieuwe pand van Zorgbalans biedt vanaf najaar 2020 in totaal 33 prachtige ruime appartementen voor ouderen, met luxe badkamers, eigen balkons en veel daglicht. Van de opdrachtgever van deze nieuwbouwlocatie mocht ik me helemaal uitleven op het interieur.

Lekker zitten en kijken
Drie thema’s stonden van tevoren al vast voor de woonetages: Fauna, Flora en Aqua. Met deze in het achterhoofd heb ik de gezamenlijke woonkamers gedecoreerd met rijke wandbekleding, waaronder het Arte 'Extinct Animals' behang van Moooi, met bijpassende lambriseringen in gedurfde kleuren. Kijkend naar deze exotische wereld valt er al heel wat te beleven. De zitmeubels zijn zorgbestendig door de afneembare textielsoorten, hogere zittingen en diepe armleuningen. Alle tafels zijn uiteraard ook geschikt voor rolstoelen.

Dwalen door het pand
Vintage meubels zoals dressoirs, sidetables, salontafels en servieskasten geven het geheel een doorleefde en warme uitstraling. Ook de styling is helemaal vintage: de vazen, schalen, lampen en beeldjes hebben bij eerdere eigenaren staan pronken en krijgen opnieuw liefdevolle aandacht. Ook zijn deze objecten belangrijke herkenningspunten voor de oudere bewoners, die vaak kampen met geheugenproblemen waaronder Alzheimer en dementie en zo toch met een gerust hart kunnen dwalen door de locatie. De bewoners zijn overal welkom en worden begeleid door een vast team zorgpersoneel. Iedereen wordt als individu benaderd en persoonlijke wensen worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

Shoppen, shoppen, shoppen!
Het proces van interieurconcept tot oplevering duurde ruim een half jaar, waarin ik regelmatig ben gaan shoppen bij mijn vaste adressen voor vintage meubilair. Ik heb vele pareltjes kunnen vinden, maar het marmeren dressoir met messing inleg is toch wel mijn topstuk!

Thuis voelen
Het samenbrengen van nieuw en oud in een interieur is mijn specialiteit, omdat dit soort warme omgevingen een weldaad zijn voor zowel bewoners als personeel. Als je je meteen thuis voelt in een nieuwbouwlocatie kun je daar plezierig wonen en werken.

Credits:
Bouwbedrijf is Huib Bakker Bouw
De keukens zijn van Arma
De meubels zijn van Vervoort
Vintage meubels via Helder Styling
De foto's zijn van Heidi Borgart Zakelijke Fotograaf.

4 Comments

 1. Gesina Telleman
  14 september 2020

  Zo sfeervol ingericht, voelt aan als thuis.

  Reply
 2. Sandy
  15 september 2020

  Het ziet er weer ontzettend stijlvol, warm en uitnodigend uit!
  Een mooie combinatie met kleurrijke, levendige prints en rustige patronen.
  Iedere afdeling zijn eigen stijl, dus voor ieder wat wils.

  Reply
 3. Toon
  15 september 2020

  Super mooi!
  Fijn om hier zo meteen te mogen werken.

  Reply
 4. Inge Veenstra (directeur Wijkzorg Zorgbalans)
  5 oktober 2020

  Margot, wat ziet het er schitterend uit. Warm, ruim en sfeervol gemoedelijkheid en thuis. Ik vind het prachtige gebouw nog mooier door de unieke uitstraling die het binnen heeft. Werkelijk top gedaan.
  Inge Veenstra

  Reply

Leave a Reply