OC Zorgbalans Hillegom

Parochiehuis Mariaoord in Hillegom stond al een tijd leeg. Zorgbalans zocht een nieuw onderkomen voor Ontmoetingscentrum Bollenstroom, waar dagbesteding wordt verzorgd voor mensen met geheugenproblemen. Na een flinke verbouwing is het nu een warm en gezellig dagcentrum met twee woonkamers. Er zit een mooie tuin achter met twee terrassen en veel groen.

Een prachtige nostalgische keuken in frisblauw met een hardstenen blad biedt veel ruimte om samen heerlijke maaltijden klaar te maken. 's Morgens wordt er gezamenlijk koffie gedronken en bij de lunch helpt iedereen mee. Boven de pantry in de kleine woonkamer hangen twee DutchFust lampen, gemaakt van bloemenkratjes. Past goed bij de bloemencultuur van Hillegom!

De voorkamer is rondom behangen met blauwe tulpen. De sfeer is knus en geeft gelegenheid om even te rusten.

In de lange gang met originele tegelvloer uit de jaren '20 hangen de kunstwerken van de schilderclub. Regelmatig wordt samengewerkt om met de deelnemers nieuwe creaties te maken. De zware houten deuren bij de entree zijn nog origineel en geven een nostalgische sfeer. In het kantoor hangt een reproductie van de Bollenvelden van Van Gogh. Het beeldje is een knipoog naar Moeder Overste en haar nonnen die  hier vroeger verbleven.

Zowel opdrachtgever Zorgbalans als de Parochie zijn erg blij met de vernieuwde locatie, die 100 jaar na de bouw weer helemaal van deze tijd is en een mooie sociale bestemming heeft gekregen.

Credits:
Aannemer A.C. Borst Bouw heeft de renovatie verzorgd.
De blauwe keuken komt van Arma Keukens.
De Van Gogh textielprint is van Muurmeesters.
De foto's zijn van Heidi Borgart Zakelijke Fotograaf.

Leave a Reply