Kantoor Stichting Wijzer aan de Amstel – Uithoorn

De directie van Stichting Wijzer aan de Amstel in Uithoorn - het bestuur van vier basisscholen in de regio - gaf mij in het voorjaar van 2023 de opdracht om een voormalig advocatenkantoor te veranderen in een warme en huiselijk ingerichte kantoorlocatie. De architect heeft een aantal bouwkundige ingrepen gedaan en daarna mocht ik aan de slag.

Akoestiek
Om de akoestiek te verbeteren liggen overal vloertegels van Interface, hier en daar met donkere tegels als een soort ingelegd tapijt. Deze accentueren de zithoeken. In de keuken ligt een 100% rubberen vloer van Interface Nora, een fijn nieuw materiaal met retro-uitstraling (terrazzo).

Verfkleuren
Ik maak graag gebruik van Farrow & Ball kleuren. De warme en diepe tinten uit deze collectie, zoals Red Earth, India Yellow en Stiffkey Blue lenen zich goed voor kunstwerken van Oude Meesters uit de Gouden Eeuw. Ook latere schilders zoals Monet zijn favoriet bij de directie. Een paar accentwanden heb ik laten behangen om wat meer diepte en eigenheid aan de ruimtes te geven.

Nieuw & vintage
Daarna heb ik nieuwe meubels - waaronder een prachtige donkerrode zitbank - gekocht en deze gecombineerd met vintage vondsten. De hardstenen ingelegde salontafel heeft vast ergens in De Jordaan in Amsterdam gestaan, maar juist het vleugje kitsch maakt dat-ie prachtig past in de moderne zithoek. Op een bestaande houten lampvoet kwam een nieuwe handgemaakte lampenkap met geometrisch patroon. De zwarte vintage buffetkast kreeg een achterwand van zwarte schrootjes, zodat de items op de planken goed tot hun recht komen.

Keuken
Zowel de keuken als de pantry zijn helemaal vernieuwd. Uiteraard van alle gemakken voorzien, zoals een vaatwasser, oven en Quooker met bruiswater-functie. Er kan gekookt (en gebakken) worden dus! Als er avondvergaderingen zijn en je kunt eerst genieten van een warme maaltijd uit eigen keuken is dat fijn.

De opdrachtgevers hebben mij alle ruimte gegeven om creatief los te gaan. Ik heb met veel plezier gewerkt aan dit project en ook al gehoord dat de medewerkers zich er helemaal thuisvoelen... ik ben trots op het eindresultaat!

Credits:
Architect Matthijs Hettema van BMAdviseurs
Vloeren en raamdeco via Den Ouden Projecten
Schilderwerk via Uithol Schilders
Kantoormeubilair via Van Hilten
Overige meubels via De Troubadour
Montage en klussen via Welman Facility Management
Maatwerk lampenkap via Madame Garage
Foto's van Heidi Borgart Zakelijke Fotograaf
Ontwerp en projectbegeleiding door Helder Styling

 

1 Comment

  1. Ronald Akkerboom
    18 december 2023

    Zoals op de foto’s is te zien is, heeft Margot bij ons fantastisch werk geleverd. Vanwege de uitstraling van het gebouw hebben wij Margot gevraagd om een ├ęcht kantoor te maken, maar met de look and feel van een woonhuis. We hebben haar gevraagd een plek te maken waar mensen zich welkom voelen. Ze is wat ons betreft heel goed geslaagd in deze opdracht. Het is een werkplek waar bezoekers en medewerkers in een ontspannen omgeving een steentje bij kunnen dragen aan de kwaliteit van het onderwijs.

    Door de werkwijze van Margot is het ons gelukt ruim binnen het budget te blijven. Daarnaast zijn we in het hele project echt goed bijgestaan door Margot waardoor wij geen zorgen hadden over de voortgang en het eindproduct. Margot werkt wat mij betreft op een toegankelijke en professionele manier. Ze luistert goed naar de wensen van de klant en denkt mee in oplossingen. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk, dat komt natuurlijk door mijn collega’s en de doelen die we voor de stichting nastreven, maar ook zeker door de plek waar ik elke dag weer mag zijn…

    Reply

Leave a Reply