Woonlocatie Amerpoort – Utrecht

  In het najaar van 2021 heb ik de inrichting van twee woonkamers in een nieuwbouwlocatie van Amerpoort in Utrecht verzorgd. In dit pand, dat oogt als een gewoon rijtjeshuis middenin een rustige wijk, verblijven ruim 20 jongeren met een beperking die leren om zelfstandig te gaan wonen.

  Het meubilair is zorgbestendig maar oogt huiselijk en persoonlijk. Door veel hout te gebruiken en veel frisse kleuren in de styling toe te passen nodigt de ruimte uit om er binnen te lopen. Er kan gezamenlijk gekookt en gegeten worden, maar dat kan ook op de eigen kamer. Beide woonkamers komen uit op een grote omheide tuin waar het 's zomers heerlijk verblijven is.

  Tactiele materialen zoals vloerkleden en fluwelen kussens geven een geborgen gevoel. De modulaire vloerkleden zijn van Studio Wae, een fantastisch concept dat restmaterialen en afgekeurde partijen uit de tapijtindustrie omtovert tot koppelbare tegels die je zelf samenstelt.

  Het is een fijne plek geworden voor deze jonge doelgroep, die met hulp van de kordate en zorgzame medewerkers van Amerpoort op weg zijn naar hun eigen plek in de wereld. Ik voel me trots dat ik hier een steentje aan mag bijdragen!

  Credits:
  Meubilair is van W2Moments
  Raamdecoratie via Wuestman
  Vloerkleden via Studio Wae
  Interieurkeuzes & styling door Helder Styling
  Fotografie door Heidi Borgart Zakelijke Fotograaf

  Leave a Reply