Zorgbalans kantoor Buurtteam – IJmuiden

  In het voorjaar van 2022 kreeg ik van Zorgbalans de sleutel van een ‘opknappertje’ met de opdracht er een warm en gezellig kantoor voor thuiszorgmedewerkers van te maken. Het pand aan de Zeeweg was vroeger een bankkantoor en de laatste 20 jaar zat er een pandjeshuis in. De loketten met kogelwerend glas en een grote kluis herinnerden nog aan de bankfunctie.

  We gingen in april aan de slag maar al snel werd er asbest gevonden.. het verwijderen ervan zorgde helaas voor wéken vertraging. Ook hadden we last van diverse lekkages van bovenaf die we eerst moesten verhelpen. Uiteindelijk heeft de aannemer alleen de zijmuren en de kluis laten staan, zelfs de plafonds werden verwijderd (daar zat nog stro in). Na de bouwvak in augustus konden we beginnen met afbouwen en ruim twee maanden later kon het Buurtteam verhuizen. Door het gebruik van luxe behang en hoogwaardige afwerking is het een fris en ruim kantoor geworden.

  Dank aan onze vaste interieurbouwer/alleskunner Frank Welman die heeft gezorgd voor een mooie pantry, opgeknapte kluis, diverse fraaie deuren plus een maatwerk ovalen eiken tafel.
  Bovendien is het pand van het gas af en hangt er een verwarmings/koelingsinstallatie. Het kantoor is volgens velen nu het mooiste van alle Zorgbalans Buurtteam-kantoren, dus we hebben de lat hoog gelegd voor een volgende klus…

  Helemaal onderaan staan foto’s van de startfase.

  Credits:
  Bouwbedrijf is AC Borstbouw
  Interieurbouwer is Welman Facility Management
  Vloeren en raamdeco via Kokkelkoren
  Projectbegeleiding, ontwerp en styling door Helder Styling

  2 Comments

  1. Rob Huijsmans
   28 februari 2023

   Het blijft een feestje om met Margot van Hijfte te werken. Meer dan 10 jaar geleden kreeg ik een ander ‘opknappertje’ in mijn schoot geworpen. Een oude rijwielhandel op de Zandvoortselaan in Bentveld. Ik had geen flauw idee of ik met een krap budget daar wat van kon maken. Diezelfde dag ruim tien jaar geleden rolde er een folder in mijn brievenbus van Helder Styling… De projecten van Margot bij zorginstelling Amerpoort die hierin stonden, deden me besluiten een gokje te wagen. Ik belde haar met de vraag of zij de rijwielhandel tot een fijne ruimte voor Buurtteam Bentvelt/Aerdenhout kon omtoveren. De rest is geschiedenis…..

   Ik kan alleen nog toevoegen, she did it again! Margot, dank je wel!

   Rob Huijsmans, Manager Vastgoed Zorgbalans

   Reply
  2. Inge Veenstra
   1 maart 2023

   Opnieuw ongelooflijk knap en sfeervol staaltje ‘styling van Helder Styling’. Oud bank- en pandjeskantoor omgetoverd tot mooie en fijne werkplek voor Buurtteam Zeeweg. De poort van IJmuiden aan het begin van de Zeeweg is een juweeltje!

   Inge Veenstra, directeur Wijkzorg Zorgbalans

   Reply

  Leave a Reply