OC Zorgbalans – Bloemendaal

In een voormalige boekwinkel in Bloemendaal is voor Zorgbalans Ontmoetingscentrum Bloemenstroom ingericht, waar kwetsbare mensen met geheugenproblemen en hun partners of mantelzorgers samen de dag kunnen doorbrengen. Een fijne plek voor een kop koffie, een gezellig praatje, samen eten en creatieve activiteiten. Hier mag iedereen zichzelf zijn.

De ruimte is voorzien van stimulerende en frisse kleuren en comfortabele zorgstoelen. De luxe keuken geeft een huiselijke sfeer, hier wordt de lunch klaargemaakt en regelmatig samen appeltaart gebakken!
De boekenkasten zijn voorzien van prints van bloemen en bladeren, met voldoende ruimte om mooie spullen te etaleren.

Inrichtingstips voor deze doelgroep: werken met kleur... Het toilet? Achter de gele deur... (handig als je niet meer begrijpt wat er op de deur staat). Contrast tussen stoelzitting en vloer, als je het niet meer zo goed ziet. In sanitaire ruimtes werken met contrasten, zoals een rand gekleurde tegels die de muren markeren (in plaats van witte wanden). Voor meer inrichtingsadviezen voor deze doelgroep kun je contact opnemen met Helder!

Een uitvergroot flexibel canvas van de Amandelbloesems van Van Gogh is de blikvanger van het Ontmoetingscentrum! Te bestellen via Muurmeesters, zie link hieronder.

www.muurmeesters.nl: Hollandse meesters aan je muur! →

Bloemenstroom6Bloemenstroom7Bloemenstroom2

 

2 Comments

 1. Rob Huijsmans
  4 september 2015

  Onze bezoekers en medewerkers voelen zich thuis in Bloemenstroom. Helder Styling dank voor jullie bijdrage aan het opnieuw inrichten van deze voormalige boekenwinkel.

  Reply
 2. Mireille Oosterhof
  11 september 2015

  Margot is geweldig! Ze heeft ons meegenomen in haar creatieve proces en samen hebben we van deze voormalige boekhandel een warme en fijne Ontmoetingsplek gemaakt. Margot denk echt mee, neemt op een prettige manier het voortouw en is daadkrachtig en oplossingsgericht. Ze heeft mij, als coƶrdinator, enorm veel werk uit handen genomen. Margot weet wat oudere, kwetsbare mensen nodig hebben en verwerkt dat in haar ideeƫn. Ze gebruikt veel kleur en denkt buiten de gebaande paden! Veel dank Margot!

  Reply

Leave a Reply