Hoofdkantoor Zorgbalans Leidsevaart

Aan de Leidsevaart in Haarlem heeft Zorgbalans in totaal 3.000m2 kantoorruimte betrokken. Er zijn nieuwe vergaderruimtes en leslokalen gemaakt. Door kleur toe te voegen aan de witte ruimtes, onder andere in het kantoortapijt, zijn de ruimtes persoonlijker en herkenbaarder geworden.

Er kwam een volwaardige spoel-en bereidingskeuken, met houten afwerkwanden in Hongaars punt. De nieuwe kantine heet nu Café de Hout, met eikenboom en een bankje van een boom uit het nabijgelegen park de Haarlemmer Hout. Twee verticale plantenwanden verdelen de ruimte tussen uitgiftebalie en het zitgedeelte.

De drie glas-in-loodpanelen komen uit een wijkgebouw waar vroeger kraamzorg, wijkzorg en armenzorg waren ondergebracht. Zo is Zorgbalans ooit begonnen en ze staan nu te stralen - en beschermd tussen glas - in vergaderzaal De Berk.

De diverse vergaderruimtes en concentratiewerkplekken kregen een bomenschilderij van een oude Hollandse meester, zodat je nu kunt vergaderen in de Wilg, Olijf, Eik, Plataan, Es, Berk, Wilg of Perzik. Stukken leuker dan in 3.09 of 3.44 toch? De bestaande directiestoeltjes van Thonet heb ik laten herbekleden en na de verhuisdag op 6 april 2018 kon ik er met mijn partner-in-crime Caroline Lamp heerlijk op uitpuffen!

Op diverse plekken in het kantoor hangen themafoto's van klanten van Zorgbalans, die in diverse Ontmoetingscentra in de regio hun dagbesteding vinden. Onder andere bij een akoestisch belhokje en in de maatwerk-boekenkast wordt iedereen heel vrolijk van al deze bellende en lezende ouderen!

Als kers op de taart ligt er in de entree een maatwerk printtapijt, met verwijzingen naar het werkgebied en het logo van Zorgbalans. Opdrachtgever en medewerkers zijn zeer tevreden met hun nieuwe werkomgeving en ik ben zeer trots op het eindresultaat.
Manager Vastgoed Rob Huijsmans - die mij tijdens deze grote opdracht fantastisch heeft gecoached - en ik moésten even proefzitten achter de receptie.

Dank aan Tom Bergevoet/TempArchitecture, TechnoProject Interieurbouw, Muurmeesters, Nederlands Hout, Noortje Dalhuijsen Fotografie, Jisk Kantoormeubilair, Arty Meubelstoffering en Welman Facility Management.

4 Comments

 1. Rob Huijsmans
  19 juni 2018

  Beste Margot,

  Een goede beschrijving en mooie fotoreportage van het project.
  Dank voor de fijne samenwerking. Je kunt trots zijn op het resultaat!

  Groet Rob

  Reply
 2. Caroline Lamp
  19 juni 2018

  Ha Partner in crime;-),

  Wat een mooie foto’s en leuke teksten!
  Ik kijk terug op een superfijne samenwerking met Margot/Helder Styling.
  Alles altijd volgens afspraak. Margot heeft originele ideeën en denkt goed mee.

  Warme groet,
  Caroline Lamp

  Reply
 3. Arthur Maat
  5 juli 2018

  Margot,

  Leuk om met je samen te werken op dit project. Leuke uitdagingen vervaardigd!
  Hoop je snel weer tegen te komen op een nieuw project.

  Groet Arthur

  Reply
 4. Leonard Koelemij
  5 juli 2018

  Hi Margot,
  Wat is alles prachtig geworden!
  Ik heb ook heel fijn met je samengewerkt, je bent duidelijk, helder (haha), en alles volgens afspraak.
  Groetjes Leonard

  Reply

Leave a Reply