Entree Zorgbalans Kennemerduin

Van ziekenhuisreceptie naar hotelgevoel... bij Zorgbalans Kennemerduin in Heemstede mocht ik deze metamorfose uitvoeren. Balie bij de entree eruit, wanden betimmerd, kleur, kunst en mooie meubels toegevoegd... je herkent het niet meer terug.

De bewoners van deze zorglocatie zijn dolblij met de warme, persoonlijke ruimte en komen graag een kopje koffie halen bij de gastvrijheidsmedewerker. Zij verwelkomt iedereen vanaf haar gezellige werkplek. Vroeger zat zij achter een hoge balie, mensen in een rolstoel zagen zelfs alleen de muur. Het hoekje met de ronde tafel achterin was eerst kopieerhok, nu een plek om een krantje te lezen of bij te praten met familie.

Een mooie omslag in de zorg, denken vanuit de bewoners. Ik help daar als interieurontwerper graag aan mee!

Credits:
Het bloemenschilderij van Eelkema is van Muurmeesters.nl
Frank Welman van Welman Facility Management timmerde de prachtige wanden.
Heidi Borgart van zakelijkefotograaf.nl maakte de foto's.

 

 

2 Comments

  1. Inge Veenstra
    22 februari, 2019

    Margot, wat ontzettend smaakvol en prachtig. Een verademing voor de bewoners die zich omarmd zullen voelen door zoveel knusheid en aandacht voor waar zij behoefte aan hebben. Pluim!

    Reply
  2. Rob Huijsmans
    25 februari, 2019

    Margot, goed bedacht en netjes uitgevoerd. Feestje om met elkaar te werken! Rob Huijsmans, manager vastgoed Zorgbalans

    Reply

Leave a Reply