Elisabeth Gasthuis – Amersfoort

In het prachtig gemoderniseerde Elisabeth Gasthuis in Amersfoort wonen veel ouderen met geheugenproblemen. In de belevingshoeken die overal in de gangen te vinden zijn, kunnen ze even genieten van een oude film of bladeren in een fotoboek.

De filmposters in de bioscoophoek komen uit de tijd dat de bewoners jongvolwassenen waren, dit roept soms mooie herinneringen op.

In de 'dameshoek' staan fijne stoeltjes en een antiek schrijfbureau met laatjes en postvakjes. Kopje koffie erbij...?

Zo is er altijd wat te beleven tijdens een wandeling door het gebouw en hoeven bewoners niet zinloos te dwalen. Een fijne ontwikkeling in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Bioscoophoek met oude filmposters

Bioscoophoek met oude filmposters, op de foto opdrachtgever en projectleider Jolanda Hogenbirk.

Bibliotheekhoek met wereldbol, kroonluchter en wanddecoratie

Bibliotheekhoek met wereldbol, kroonluchter en wanddecoratie. In de dameshoek een antiek schrijfbureautje.

1 Comment

  1. Jolanda Hogenbirk
    12 december 2016

    Het is een plezier om met Margot te werken. Vanuit een eerder project, Vosseveld wonen en dagbesteding (zie elders op de site), weet ik dat Margot een pragmatische, enthousiaste en creatieve styliste is. Zij weet idee├źn goed te vertalen in tastbare vormen. Vandaar ook mijn keuze om in dit project weer contact met haar te zoeken. Margot leeft zich echt in in de eindgebruiker, in dit geval de dementerende bewoner. Zij ziet het als een uitdaging om binnen budget en rekening houdend met noodzakelijke veiligheidscriteria het maximale te bereiken. Voor dit project heeft zij menig kringloopwinkel bezocht om zo realistische belevingshoeken te realiseren. Het is haar gelukt om dat te doen zonder te vervallen in kitsch. Dank daarvoor en graag tot een volgend project!

    Reply

Leave a Reply